“Uspjeh hercegovačkih voćnjaka: Posjeta kooperantima”

Kao što znate, Jaffa – Komerc d.o.o. u okviru Developpp.de projekta “Unapređenje proizvodnje trešnje u Hercegovini” već neko vrijeme je posvećena podršci lokalnim poljoprivrednicima u uzgoju hercegovačkih trešanja. Ovoga puta, imali smo priliku obići nekoliko naših kooperanata sa područja Gubavice, Malog Polja, Jasenice i Vrapčića, koji su se priključili ovom projektu. Ova posjeta je bila posebno značajna jer smo imali čast ugostiti agronoma Brkan Eldina i koordinatora iz GIZ-a Jovanović Slavišu, čime smo dodatno unaprijedili kvalitetu našeg rada.

U protekle tri godine, naša kompanija zajedno sa svojim partnerima radila je na promociji i uzgoju hercegovačkih trešanja. Ideja je bila podstaći lokalne poljoprivrednike da se priključe projektu i unaprijede svoje voćnjake.

Naš tim, zajedno s agronomom i koordinatorom iz GIZ-a, obišao je voćnjake kooperanata koji su se pridružili projektu. Već pri prvom koraku u voćnjake osjetili smo pozitivnu energiju i predanost naših kooperanata.

Kroz razgovor s njima, saznali smo o njihovim iskustvima i izazovima u uzgoju trešanja. Agronom je dao savjete šta treba da rade u narednom periodu kako bi dobro zaštitili i pripremili trešnje za zimu. Ovi voćnjaci nisu samo mjesta uzgoja voća; oni su rezultat napora, strasti i predanosti lokalnih poljoprivrednika.

Jedan od naših kooperanata, podijelio je svoje utiske: “Oduvijek sam volio trešnje, ali njihov uzgoj je jako izazovan. Zahvaljujući podršci ovog projekta, stekli smo neophodna znanja i resurse za unapređenje našeg voćnjaka. Ponosni smo na ono što smo postigli.” Drugi kooperant, dodao je: “Posjeta našim voćnjacima od strane stručnjaka bila je korisna. Mnogo nam znače savjeti i prijedlozi šta treba da radimo u budućnosti.

Ova posjeta potvrdila je da je naš projekt na pravom putu. Radujemo se daljim koracima i novim izazovima koje ćemo zajedno savladati. Uz podršku naših kooperanata i stručnjaka, vjerujemo da će hercegovačke trešnje i dalje donositi slatke plodove uspjeha.

Hvala svim našim kooperantima na njihovoj posvećenosti i trudu. Nastavit ćemo raditi zajedno kako bismo unaprijedili poljoprivredu u Hercegovini i donijeli svijetu najbolje hercegovačke trešnje. Vaša podrška i interesovanje za rad su nam od neprocjenjive važnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Naša misija je proširiti tradiciju proizvodnje svježe i ukusne trešnje pod jednim imenom „Hercegovačka trešnja“ na terotoriji BiH i Balkana.

Adresa

Branilaca Bosne b.b, Blagaj, 88201 Blagaj

Telefon

+387 61 741 853

Email

elma.badzak@gmail.com

Hercegovačka trešnja logo

Prijavite se za newsletter

Preuzmite naš najnoviji newsletter ovdje. Ostavite svoj mail i šaljemo vam najnovije informacije.

    X