O klasteru proizvođača

Blagaj, Stolac, Čapljina, Dubrave i ostala mjesta u Hercegovini su dom Hercegovačke trešnje.

KLASTER PROIZVOĐAČA MEDITERANSKOG VOĆA HERCEGOVINE

Značaj klastera kao oblika udruživanja proizvođača, ogleda se u  jačanju pozicije hercegovačke trešnje i drugih mediteranskih kultura, i podrške proizvođačima na području Hercegovine. Glavni cilj osnivanja klastera izražen je u dugoročnom održavanju projekta „Unapređenje proizvodnje trešnje u Hercegovini“ kojeg  realizuje Jaffa-Komerc d.o.o. u okviru develoPPP. de programa kojeg implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH a u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke. Nakon završetka projekta brend Hercegovačka trešnja se ostavlja klasteru koji će nastaviti sa radom, ulaganjem i velikom podrškom ovom projektu. Osnivanje klastera se ogleda u promovisanju dobre prakse, otvaranje novih kanala, lobiranje novih kupaca i proizvođača.

Klaster čine:

  1. Društvo za trgovinu, turizam, ugostiteljstvo i usluge „JAFFA-KOMERC“, Blagaj bb,
  2. Agroherc LTD d.o.o.,Čapljina,
  3. Poljoprivredna Zadruga „ EKO LIFE“ p.o. Stolac i
  4. RDS PROM d.o.o., Blagaj bb.

Osnovni ciljevi i djelatnosti udruženja ogledaju se u promovisanju i  jačanju pozicije hercegovačke trešnje i ostalog mediteranskog voća. Prednost klastera se ogleda u zajedničkom zagovaranje interesa proizvođača mediteranskog voća sa područja Hercegovine.

O PROIZVOĐAČIMA

Naši proizvođači vole svoje trešnje. Generacijama je već sade, njeguju i brinu o njoj. Blagaj, Stolac, Čapljina, Dubrave i ostala mjesta u Hercegovini su dom Hercegovačke trešnje.

Kroz projekat „Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini“ odabrani proizvođači dobili su najmodernije sadnice sorte Celeste i Ferrovia. Samo najbolji plodovi zaslužuju da budu zvani Hercegovačka trešnja.

Stavljanjem na tržište trešnje pod zajedničkim, preoznatljivim brendom donosi našim kupcima puno radosti i prednosti. Kao prvo izvjesno je da kupujete domaću trešnju, rođenu na tlu Hercegovine. Hercegočka trešnja je najranija trešnja, tako da vam je dostpupna već od maja. I jako važno, Hercgovačka trešnja se proizvodi pod nadzorom agronoma i uz stručne savijete

Hercegovačka trešnja, je sočni dragulj mediteranskog kraja u kojoj uživa cijela porodica.

HercTrKalendar.00_21_00_21.Still053-2-1-scaled.jpg
HercTrKalendar.00_21_42_21.Still057-1-scaled.jpg
juli-scaled.jpg
juni-scaled.jpg

Projekt

“Unapređenje proizvodnje trešnje u Hercegovini” realizuju:

Dobra riječ

Kvalite trešanja je odličan. Išla sam direktno na plantaže Jaffa sa svojom djecom i proveli smo odličan dan u obilasku voćnjaka.
Dijana
Probao sam hercegovačke trešnje, a inače sam iz Zenice, moram priznati da nisam već dugo jeo nešto prirodnije i sočnije. Vraćaju me u djetinjstvo.
Salih
Ko ne voli trešnje, zar ne. Jedva sam dočekala da dobijem prve trešnje i pravila sam kolač koji je bio pravo osvješenje. Trešnje su zaista pravo blago.
Mia

Hercegovačka trešnja u brojkama

Zanimljive brojke

78
Ukupno partnera
37428
Zadovoljnih
mušterija
150756
Zasađenih
trešanja

Naša misija je proširiti tradiciju proizvodnje svježe i ukusne trešnje pod jednim imenom „Hercegovačka trešnja“ na terotoriji BiH i Balkana.

Adresa

Branilaca Bosne b.b, Blagaj, 88201 Blagaj

Telefon

+387 61 741 853

Email

elma.badzak@gmail.com

Hercegovačka trešnja logo

Prijavite se za newsletter

Preuzmite naš najnoviji newsletter ovdje. Ostavite svoj mail i šaljemo vam najnovije informacije.

    X