Poziv za prijem novih članova u udruženje Klaster proizvođača mediteranskog voća Hercegovine

Organizuju se voćari Hercegovine – osnovan Klaster proizvođača mediteranskog voća Hercegovine

Nakon tri godine rada na realizaciji projekta Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini, ujedinjeni i najveći proizvođači voća u Hercegovini pokrenuli su udruženje Klaster proizvođača mediteranskog voća Hercegovine, kao platformu za daljnji razvoj ove grane proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

Voćarstvo i poljoprivreda su generalno podložni velikim izazovima koji se trenutno dešavaju, a pogotovo ako se uzmu u obzir samo ovogodišnji klimatski uslovi i izuzetno loši prinosi u proizvodnji. Nama proizvođačima je jasno da je jedno od rješenja u udruživanju i stvaranju zajedničkih organizovanih struktura, koje će nam biti od koristi prilikom pronalaženja načina za daljnji razvoj, izjavio je predsjednik udruženja g. Nedim Badžak.

Klaster proizvođača mediteranskog voća Hercegovine poziva sve proizvođače mediteranskog voća da se pridruže ovoj dinamičnoj zajednici. Vrata Klastera su širom otvorena za sve one koji dijele istu strast prema mediteranskim plodovima i koji žele doprinijeti procvatu ovog izuzetnog sektora.

Mediteranski prostor se smatra kolijevkom bogatstva voća koje se uzgaja pod suncem i u kojem se uživa na trpezama širom svijeta. Proizvođači mediteranskog voća iz Hercegovine prepoznali su važnost očuvanja ovog naslijeđa, te su se udružili kako bi promovisali, unaprijedili i zaštitili svoje proizvode. Misija Klastera je jasna – očuvati tradiciju, podstaknuti inovacije i povećati prepoznatljivost mediteranskog voća.

Zašto se uključiti?

Pridruživanjem Udruženju Klaster proizvođača mediteranskog voća Hercegovine, članovi će imati priliku iskoristiti niz beneficija:

  • Zajedništvo i podrška: Članovi postaju dio dinamične mreže proizvođača koji dijele svoja iskustva, znanja i resurse kako bi ojačali sektor.
  • Promocija i vidljivost: Klaster će aktivno raditi na promociji članova i njihovih proizvoda putem događaja, sajmova i digitalnih platformi.
  • Edukacija i obuke: Klaster će organizovati seminare, radionice i edukativne događaje kako bi članovima omogućili da prate najnovije trendove i tehnologije.
  • Lobiranje i zastupanje: Klaster se zalaže za interese svojih članova na raznim nivoima, od lokalne do regionalne razine.

Kako se pridružiti?

Ako ste  proizvođač mediteranskog voća u Hercegovini, jednostavno popunite Zahtjev za članstvo, i dostavite isti zajedno sa potrebnom dokumentacijom na adresu Blagaj bb – Jaffa-Komerc d.o.o.

Klaster poziva sve proizvođače mediteranskog voća da se uključe u rad ove organizacije, te da se zajedničkim radom stvori svijet obilja i kvalitete mediteranskog voća!

O udruženju: Klaster proizvođača mediteranskog voća Hercegovine je novoosnovano udruženje koje je rezulatat rada projekta Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini i zasigurno će doprinijeti održivosti inicijalne ideje, a to je jačanje mediteranskog voćarstva. Projekat realizuje Jaffa-Komerc d.o.o. i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u okviru develoPPP.de programa Savezne vlade Republike Njemačke.

Kontakt informacije

Za više informacija i prijavu,  pogledajte tekst Javnog poziva, Pravilnik o članstvu, kao i Odluku o visini članarine.

Udruženje Klaster proizvođača mediteranskog voća Hercegovine

Predsjednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Naša misija je proširiti tradiciju proizvodnje svježe i ukusne trešnje pod jednim imenom „Hercegovačka trešnja“ na terotoriji BiH i Balkana.

Adresa

Branilaca Bosne b.b, Blagaj, 88201 Blagaj

Telefon

+387 61 741 853

Email

elma.badzak@gmail.com

Hercegovačka trešnja logo

Prijavite se za newsletter

Preuzmite naš najnoviji newsletter ovdje. Ostavite svoj mail i šaljemo vam najnovije informacije.

    X